Friday, 30 September 2011

ini rahsia aku !

assalamualaikum..
percaya atau tidak sebenarnya  korang x tao apae2 pasal aku ..
meh aku bocorkan rahsia aku..



 1.aku sebenarnya seorang perempuan !
tulun ar jgn jadge aku as a boy !
fika:  "bagi rosa jd imam weyh "
wawa :"jangan2 nt aku ingat imam nie laki"
arghh !
2.aku suka bawak handset dalam bilik air !! wakaka
3.aku sorang je PEREMPUAN lam family aku yang lain suma laki.
4. aku dikatan ada misai ,,, makKK !!!
mat alif : "rosa, balik nie p la cukur misai ang"
danial  :" eh ,rosa, ko da misai eh !!"
5.aku suka ahmad hakimi
korang dapat baca x siapa ????admire aku nieyh 
wakakakak...
6. aku suka bawak moto laju2 !!
7.aku dah ada kereta , abah aku cakap lepas dapat lesen 
nama kreta tuh akan ditukarkan ke atas nama aku ...
horeee !!

8.aku tak suka laki yang anggap mereka bagus dan perempuan itu lemah !
9. asalnya aku suka bb sbb dapat style tapi bila da guna ipone4 abg aku 
aku rasa xm na curi ja....
game banyak maa !!

10.  aku sangat  malu ngn admire aku !! inilah korang na buat jahat kat aku !!
11.aku BENCI  orang yang call aku tengah2 malam2  time aku tido dan cakap
''saja" << ini bermakna aku tak mao diganggu !
12.saiz kaki aku 7. beso x ??? so, boys kat luar sana bole laa na belikan kat aku ??/ wakaka
13.aku tak beberapa aweks shoki yang jeles   kat aku.
14. aku tak suka orang cakap "hg x pala anak orang kaya ","hg xpala lawa","hg x pala pandai"
lao aku anak orang kaya , aku p sekolah naek porsche la... bukan nya passion.
lao aku lawa.. aku la ratu universe 
lao aku pandai aku sekarang dah ada kat oxford la ngekx ! 
 15. aku suka kacow "mohd naim ikhmal " sebab satu badan dya akan merah sbb malu !
16.aku  pena boco  depan2 "mohd shoki " dan aku malu sesangat !!
17.aku merajuk ngn sarah sbb dya wat kBOMM aku period ! malu kott !
18.aku bagi no.plat moto orang patah  dan buat derkk jepp !
19.aku hampir excident  kemarin  !!
20.niat aku lepas SPM na pasang boyfrenxz 3 orang !1 wakaka
baru niat kehh ! lao ada orang na laaa
kalau laa.....
21.senang terjaga dari tido !
22.manja !!


**sebenarnya banyak lagi yang aku tak tulis ,,, biar terus jadi rahsia bole ???

Chuppa chup !!

Tuesday, 27 September 2011

this is my area ! i dont care who u are !

haloo makcik2 pakcik...
dah 10 kali aku pesan lao baca belog aku lao bajet tuh ,, 
cewi ,,mengila,, 
wat x tao ja sebab aku mmg gila 
bajet cun ,
suka gelak ,
suka wat higaq !!
(pengakuan jujur )
lao x puas hati ko komen ja ruang komen yang disediakan  ! enough !
sebab THIS MY AREA AND ITS UP TO ME TO WRITE WHAT I WANT !
bla,bla,bla, 
KO X SUKA aku x paksa !  ko bole belah !


sebernanya aku tatau na tulis apa,, 
sebab hari aku x buat apa-apa yang menarik atau yang bole aku simpan buat kenangan !

yang pasti hari nie aku telah berjaya memboduskan diri aku !
betoi tak sarah !
pijak kotak ! jump baby jump atas kotak !
tapi kotak x meletup pon !
aksi tekan steple buat terok + cewi !

and  i already  write an essay about my childhood memories ! but 1 habuk pun x logik !
tomorrow i past up oke teacher !
my grammar seriously worse !
but i try !....
bla...bla,..bla....

sara aku appreciate sal post ko !!
tank u bebeh ! tapi yang ko citer aku masok tandas pe kes !
kantoi~


ape pon kita layan je ! k.lah 
mamy aku da jadi tarzan '' baby sayang,, pergi baca buku ''
demam aku lao mak aku panggil cm nie !



CHUppA cHUp

Sunday, 25 September 2011

kantoi~


ALAMAK !!!!
furqan..
i didnt mean it !!
aku suru ko cari n dengar je...
sbb lagu nie best lorh !
bukan suru ko perasan..
........
video

tapi...bila aku dengar2 balik...
dan memikir...
mang wajar punn sesiapa na perasan lao aku tujukan lagu nie...
karim-mimi pon bole perasan...
mail gila pon ley perasan...

tapikan..... lao piki2 balik...
kalo lah suma lagu kita na perasan yang lagu tuh ditujukan tok kita.....
dah berjuta2 lagu aku bertukar lagu ngn kimi....
lagu cinta,potos cita ,, lago benggong,,lagu banggang...
x kan semua itu bermakna kot !!
tentu la tak....
(lepas nie kimi gerun ngn kawan na gtao lagu baru kat aku)

** tadi kna perli ngn pengetua kaw2 punya laaa....
x na citer 
ini semua disebabkan status fb aku...
tula ko rosa benggong...
buat tanpa pikiq !



antara komen cikgu2 esok kpd mak saia : makcik anak makcik nie selalu sgt on9 ! makcik tarik je laptop dari dya tu...da na exam dah nie ....___reaksi aku....huahua...menagis bebehh ~~

 ·  · 15 hours ago via Skype

tapi.....

CHUPPA CHUP !!



Saturday, 24 September 2011

aku gila !

*opps tajuk terpesong !!
jangan tanya apa2...

haloo weiiii...
apa kabar semua ??? ....
oke ...
1st aku na cita kat sini...
arinie aku mg jadi photographer x bertauliah...picca kahwin pulak tu...
btw, picca yang aku letak kat cni x lawa pon...
aku kan buda baru belaja...
bagi photographer yang dah pro kat luar tu sudi2 lah 
curahkan ilmu kat aku...

the 1st 


and the last 1

aku x na letak banyak2....
bagaikan membuka aib sendiri pulak kan
yelaa kita nie baru berjinak2 lam bab nie...
ngee~~

okeh!
next ,, aku hanging out wif sara...
as u all know
kami selalu nya kuar petang-petangkan
tapi hari nie kami kuar malam2
oppss !! buat berdua tapi bertiga...
cuba teka...
seorang lelaki,.berhidung mancung. tak terlalu tinggi..handsome ooo
keturunan dollah mg x pernah mengecewakan.....
jawapannya ialah : abg yuk !! a.k.a abg aku sendiri...

kuang,,kuang,,kuang..

 sebernanya kami na g tebus ja baucer kfc...
last2 bukan baucer ape pon...
diskaun rupa2 nya...
hai cik kak maxis yang x cun...
g tao terang2 bole tak???
kang aku dah terpau abang aku...
hahahaha

picca gedixzz x pena nya x de jadi aku tunjukkan...
kembar x seiras...


jikalau korang boleh buktikan tolong la g tao dimana kami nampak cam kembar...
lao ye kembar pon...
cikgu fadhil ,,, saya bukan kakak la....sara yang kakak ...SARAH LAGI TUA pada saia..
dya kuar bulan 5 saia bulan 11 la cegu....

and the last one !!
artis bulan ini...
cik rosa ...
(tobat perasan gila ****)


** sara,, sorry lao kepala ko pening lam keta tadi....
nasiblah abg dan adik ,,adik abg... 
sehati sejiwa lam mendengarkan lagu nie...
jiwa pop /hip hop !
x sia2 dok kampung shuffle !
antara lagu -lagu yang diputarkan 
-cheers (drink to that )
-party rock anthem
- and carta2 hitz fm tadi lah
bagi sapa2 yang dengar hitz korang tahu laaa....

chuppa chup !!

Tuesday, 20 September 2011

cerebrum sudah pecah !

apakah peranan suntikan HCG dalam kehamilan ???
bagaimanakah perentak elektronik berfungsi??
terangkan bagaimanakah rajah 4.2 dikenali sebagai dikotiledon ???

ini suma solan2 bio yang memecah kan cerebrum aku ....
fuhh !!
dari balik sekolah tadi sehingga sekarang...
piki2,, dan piki... cari lam reference boook lam tenet...
x jumpa2...


pullon rosa pullon........
(picca nie bukan  dibuat2 rajin oke...)

ha,,yang niee pura2


dala,petang td ingat bole balik koi 3 ...
tengok..tengok !
makkkk !!!! hujan datang...........
x jadi balik
perot lapooooo
oki : lapa,,jum p makan kat kantin
sara : jum
oki : wei sara ang duet ada bapa 
sara : 2 hinggit 
oki : rosa ?
aku : aku ada 8 hinggit g...
oki dan sara : haaa !!! rosa belanja.....
aku : hampehhh !

tapi abah aku cakap,, ala x pe... 
nt Allah balas la balik ganjaran yang kite bg tuh,
 so, aku pon ala, x pe,,,tapi jangan la pau aku tiap2 ari....
ergh !

sara,shoki, ada apa2 yg aku patut tulis lagi tak ???

shoki n sara wat skandal semasa aku n farid, pie,, kuar cari cikgu tok selesaikan soalan bio...
haloo,sory ckit eh ,, aku x jeles pon...

** padan muka hampa ! wat skandal lagi masa aku x da,, !!
wueekkk !!

Chuppa Chup !

Monday, 19 September 2011

zaman dahulu kala....

okeh,,
heloo everybody...
adakan mata anda suda bersedia membaca coretan saya yang
 merapu,mencarut,merapu,mengelong,mengila.
kenapa merapu ada dua 
ini kerana merapu kuasa 2
kalao masih tidak ready jgn baca lagi...

wahai rakyat jelata....
pa khabaqqq.....
beta sihat2 saja.....
di sebabkan otak aku mengelong petang2 nie....
balik2 sekolah tadi ingat na bole lentokk !
nampak nya kena kemas rumah disebabkan mak aku migrain
(na gtao kata rajin sama)

aku na tunjuk kat rakyat jelata aku semua bahwa nielah muka2 rakan2 beta 
sewaktu beta bersekolah dahulu kala...
wakakakwakakak

buda kelas 4 sains vs akaun smkts


buda laki yang pakai baju oren tuh korang jgn mandai2 na ngorat ehh ! 
tuh suami beta....
(nampak bebenor nipu nye~~)

*picca buda2 kelas sains teman x tao na acari kat mana sbb aku asa cm x de je
lao ada text aku ehhh ...tapi  aku na 1 kelas,, boleh den upload kan...

oke ,
next !

nieyh buda2 5sc 1 a.k.a 5 intan buda smkpp 
lao korang perasan yg pegang pistoool  tuh artis baru ehhh ...
sape2 yang pg jelajah abpbh ha,korang akan perasan muka tuh 

**lao korang perasan muka aku x da kan...
huhuhu
sedih teman....

dan inieyh muka teman2 aku taon 2011..


*sporting x ??


* ini minah2 cun yang masih single 
SILA hubungi 016-5288439 (no.men tekan)
untok wat tempahan...gagagaga

*untok picca nie suma aku telah on9 fb.... sorry diri sendiri,,,
ha,, hebbatttt x kawan2 beta sewaktu tahun 2011....
sekarang kan dah tahun 2051...

at the end
good luck 4 the spm memmmmber...
do the best !

Chuppa Chup



Saturday, 17 September 2011

17/sept/2011

halooo3
aku sayang sarah
sarah ko sayang aku x....
pernyataan bodoh sara sebelum tido ngn aku semalam 
"apa perasaan ang lao aku nie laki ang (mean) yang dok sebelah tuh !"

2malam tido ngn sarah ...
malam nie sara dah balik tdow umah dia...
huhuhu
btw,,
i'm hang out wif her today...

biarpun TANPA boyfrenz tapi kami tetap Enjoy !

picca pon x sempat na ambik na tunjuk kat korang...
see,see,
betapa enjoy nya kami sampai x sempat snap picc


pada asal nya aku na beli sehelai baju yang bole gedik2
tapi...x de llaaaaaaa
last2
tao apa yang kami beli...
2 helai baju angry bird
1 tok aku satu tok sara
2pasang selipar...
1 tok aku 1 tok sara
pulak tuh sama plak tuh...
yang membezakan kami tentang barang yang dibeli tadi cuma saiz kasut je....
fuhh !
cikgu fadzil kata kami cm kembar ...
serupa kah ????
x laa..
tapi beli barang yang sama mg nmpak cm kembar
oke,kembar lain mak lain abah !
accepted !!

** statement hanya tok abg sara,arif !
wei soli2 laa..
x sengaja na patahkan number plat tuh ..
hahha
aku da suruh sara ubah dah moto tuhh
tapi sara da kunci tengkok
la pulak....
lagi pon bukan aku yang patahkan moto aku nie noti2...
na ngorat moto honda tuh !
aku da kata dah jgn tapi dya ambik kesempatan jgak dalam aku tak sedar...
sorry ek,ko marah x hensem arrr
nanti aku belanja ko makan
 so-so-so-so-so-ya-ya-ya-ya
meleleh !!


Arif,,jgn sedih2 taoo..
senyummmm


senyum arr...
kah3

Chuppa Chup !



Friday, 16 September 2011

asasi,diploma,atau matrikulasi ??

haluuu3
aku tengah keliru na ambik apa slepas keputusan SPM kuar nanti 
lao korang cm aku...
read this ...

Matrikulasi KPM
Program Matrikulasi KPM terbahagi kepada dua iaitu Program Satu Tahun dan Program Dua Tahun dan mempunyai 4 jurusan iaitu Sains Hayat, Sains Fizikal, Perakaunan dan Teknikal. Jurusan Teknikal baru diperkenal pada tahun ini. Sukatan pelajaran program matrikulasi lebih bersifat terbuka kerana hanya dibahagikan kepada empat jurusan umum ini.
Jumlah bayaran yang perlu dijelaskan semasa mendaftar adalah cuma RM 220 untuk jurusan Sains dan Teknikal dan RM 212 untuk jurusan Perakaunan. Yuran pengajian dan penginapan ditanggung oleh Kementerian Pelajaran Malaysia. Semasa belajar di kolej matrikulasi, para pelajarnya akan menerima elaun sebanyak RM 1,250 satu semestar.
Lulusan matrikulasi perlu memohon melalui UPU atau Universiti Sains Malaysia (USM) untuk mengikuti program peringkat ijazah. Mereka yang mempunyai keputusan cemerlang mempunyai peluang yang lebih cerah untuk memasuki program pengajian yang diminati. Mereka yang sederhana pula ada kemungkinan akan mendapat program pengajian yang tidak diminati atau biasa disebut ‘dilelong’.

Asasi IPTA

Program Asasi pula dikendalikan oleh universiti yang berkenaan di bawah Kementerian Pengajian Tinggi. Program asasi terbahagi kepada beberapa jurusan yang khusus serta mengambil masa antara satu hingga dua tahun. Sukatan pelajaran program asasi lebih bersifat khusus kepada program pengajian peringkat ijazah yang dijuruskan untuk program asasi tersebut.
Umpamanya Universiti Malaya (UM) mempunyai 7 program asasi iaitu Asasi Sains Hayat, Asasi Sains Fizikal, Asasi Alam Bina, Asasi Pendidikan Islam, Asasi Syariah, Asasi Usuluddin dan Asasi Pengajian Islam Dengan Sains. Manakala Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) mempunyai 15 program asasi iaitu Asasi Sains Hayat, Asasi Sains Fizikal, Asasi Sains Kesihatan Bersekutu, Asasi Kejururawatan, Asasi Farmasi, Asasi Pergigian, Asasi Perubatan, Asasi Sains Kemanusian, Asasi Bahasa Inggeris, Asasi Bahasa Arab, Asasi Ekonomi dan Sains Pengurusan, Asasi Seni Bina dan Reka Bentuk Alam Sekitar, Asasi Kejuruteraan dan Sains Komputer dan Asasi Undang-Undang.
Di samping itu universiti lain yang mempunyai program asasi adalah Universiti Teknologi MARA (UiTM), Universiti Putra Malaysia (UPM), Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) dan Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM).
Jumlah bayaran yang perlu dijelaskan semasa mendaftar adalah bergantung kepada jurusan dan universiti yang berkenaan. Yuran pengajian dan penginapan perlu ditanggung sendiri oleh pelajar. Walaupun begitu para pelajar asasi akan ditawarkan pembiayaan wang saku sebanyak RM 1,000 satu semester, yuran pengajian sebanyak RM 350 satu semester dan yuran penginapan sebanyak RM 300 satu semester.
Lulusan program Asasi UM dan Asasi UiTM masih perlu memohon melalui UPU atau USM untuk mengikuti program peringkat ijazah tetapi mereka akan diberi keutamaan untuk memasuki ke universiti program asasi mereka. Manakala lulusan program asasi yang lain akan diserapkan terus ke program peringkat ijazah universiti berkenaan jika memenuhi syarat dan kelayakan yang ditetapkan.

Diploma IPTA

Program Diploma pula diurus dan dikendalikan sendiri oleh pihak universiti. Program peringkat diploma ini biasanya akan mengambil masa selama 3 tahun. Kursus di peringkat diploma ini daripada awal lagi telah dikhususkan kepada bidang-bidang tertentu. Ini bermakna apabila pelajar berkenaan mengikuti program pengajian diploma mereka telah boleh merancang masa depan kerjaya dengan lebih tepat.
Hampir semua IPTA ada menawarkan program pengajian peringkat diploma dan seterusnya program peringkat ijazah yang berkaitan.
Jumlah bayaran yang perlu dijelaskan semasa mendaftar adalah bergantung kepada jurusan dan universiti yang berkenaan. Yuran pengajian dan penginapan juga perlu ditanggung sendiri oleh pelajar. Para pelajar boleh memohon biasiswa atau pembiayaan yang lain seperti PTPTN untuk menampung kos pembelajaran.
Lulusan program diploma boleh terus bekerja jika mereka mahu atau menyambung pelajaran ke peringkat ijazah. Mereka perlu memohon melalui UPU atau USM untuk mengikuti program peringkat ijazah. Walaupun begitu ada juga universiti yang menyerap terus lulusan diploma mereka ke peringkat ijazah jika memenuhi syarat dan kelayakan yang ditetapkan.


jadi, apa pihilan korang.... aku tengok result dlu...
'bg yang na mintak matrikulasi ...cepatt2..
tarikh tutp 14,okt


Chuppa Chup !

Wednesday, 14 September 2011

Gemokk vs Pillow

assalamualaikum....
halooo3
aku gemuk ????
gemuk-kah??
ngaku ar jugak aku mang gebabbb dari taon lepas...
 sampaikan ada yang kata aku nie cm penagih dadah... last year punya citer laa

dulu...

tapi..sekaranng...

1 tahon kemudian...

hehehe....
aku gemuk bukan nafsu makan aku kuat...
aku gemuk sebab mak saya sayang saya...tiap2 hari dia masak sedaap3 untokk saya...
x sampai hati na menolak.....
nati kecik pulak hati mak
disebabkan na happykan hati mak saya...
saya bantai 2 pinggang nasik ....
baik x saya.....

btw... saya mao tunjukkan kamo my sweet pillow...
cute x ???




ha ! nie teliga dia....cute x ???

ok ! at the end tanda pillow nie hak milik aku yang kekal abadi...
disertakan nama aku disini,,,

hahaha...macam bajet tak....
tapi korang ada ka bantal yg ada nma korang .....
lao ada air liur basi aku caya arr
hahhahahaha

disebabkan shoki kata aku suka kata/kutuk kat dya..
ari nie aku cakap "shoki,anglah manusia paling hensem di semesta ini"
hahahaha

Chuppa Chup

Tuesday, 13 September 2011

keputusan hari ini jaminan masa hadapan...


assalamualaikum...


hari nie aku dah buat keputusan tok on9 buat terakhir kalinya sebulum aku ambik SPM 
aku myb dah kena demam dan sampuk spm kot
tapi kata cikgu Raja "jgn demam saja tapi msti excited"
hoho,,ayat excited tu cm dah ready na jawab exam ...

so, tok suma member2 fb...
nt selepas 2 bulan+++ kita jumpa lagi...
apelaa sangat pengorbanan yang aku buat hari nie demi kejayaan  aku pada masa hadapan
aku harap korang sudi joinnn aku ...

doakan yang terbaik tok aku keh 
"ya Allah jauhikanlah roosaimah dari sifat malas, berikanlah dia keputusan yang baik, 
dan kuatkanlah ingatan dia"

**terima kasih kerana mendoakan aku,, somoga Allah membalas jasa baik korang...
 bagi kawan aku walaupun fb aku ditidurkan tapi korang masih boleh mengetahui 
perkembangan aku disini...

sbb blogger nie umpama diari aku...tapi diari tok dikongsi bersama korang...
tengok2 betapa istimewanya hampa dapat baca diari aku..

tadi kami juga disoal sisat sorang demi sorang kenapa x bole jawab biol ...
antara jawapannya :

shaukhi : "kurang buat latihan"
sarah : "asal buka buku ja mesti mengantuk sapai kuar airmata"
nabilah : "malas na hafal istilah bio"
husna : "istilah sains banyak sangat" (sia2 ar ambik bio lao istilah sains x da)
azida : "ingat tapi lao x amal tu yang lupa tuuu"

pendek cita...that why jugak lah aku ambik keputusan yang kecik nie tok offline fb...

dan lastly aku tunjukkan kat korang hasil2 seni kami (aku, sarah,alif,shoki,)






what ever u are !
Chuppa Chup !

Monday, 12 September 2011

weird !

Assalamualaikum.....
halo masyarakat bergigi suma....
cam na hari hampa hari nieyh ????
ape,ape???
x dengar laaa....

korang na tao x ??
hari nie aku p ke sekolah ngn terkejut kedarah bewak ahhh !!
cmna x terkejut lao buah hati kentut semawa aku parking sblah dia ....
myB takdir Allah kot 
tempat yg aku na parking moto tuh mg sempit sikit...
aku pon turun ar na alih moto tuh ...
dengan habis "keng" aku cuba tarik moto tu tok alih...
cuba...
(berpeluh)
cuba lagi 
(berpeluh)
ahhh !! (x payah buat kuat )
moto tuh mg x terangkat ponnn
berat tahap monster koooott !!
aku pon fed up !

tetiba ja aku terdengar sora seorang prmpuan selang 2 moto dari aku...
"rosa, mai la parking kat sini "
muka aku mg stok terkejut tahap jumpa kucing jantan aku beranak !
aku pun pusing muka kat dya (sambil mengibas kan tudung)
(smilee ~~~)(x perlu kata apa2)
 aku mg x mengeluarkan sepatah haram ponnn akibat terkejut macam terkena kejutan elektrik.
selama aku my sekolah niee aku mg x pena smbg ngn awexs shoki niey
1st time dengar dya bersuara kat aku mao x terkejut ...
siap bg parking lagi..
bukan tuh saja...
moto dya ,,even  moto sebelah2 dya pon dya tulunnn alih demi na aku parking kat situ

timaa kasih laa...
aku punya terkejut mang x bole hilang walaopun dah 5 minit berlalu 
sampai kan suruh ...
"awa, tampar aku jap, tapi pelan2 dah laaa..."
tapi reaksi terkejut aku mg x bole hilang lagi...

2minutes later
abg hnsm lalu...(shoki)
aku usha dya
(jom usha ramai)
aku tao shoki pon pelik tegok muka aku pelik
muka tengah pikiq sebenarnya....

aku tao dya msti pelik tengok muka aku toya awal2 pagi...
hahahaahaha..
masok kelas cm x sabar na kecoh 1 kelas 
tapi aku tahan...
19 minute 67 saat kemudian 
bommMMM
bunyi letupan ...(seyes x tipu)
ustazah yang smmg nya hati lembut mg gelabah dah suru kami kuar..
(out of topics)

30 minute 01 saat aku ajak ramai2
cita bek wajib kepohh maa...
GELABAH!!
 aku citer kat sara n shoki 
depa ng muka bewak nya dengar citer aku ...
hahahhaha

korang msti pelik apesal aku pelik sedang kan awexs shoki ja pon...
sbnarnya aku ngn awexs shoki x pena bertegur sapa...
dan salah faham diantara kami menyebabkan dya jeles kat aku n sara sesangat laa...

at the end....
aku berterima kasih sangat sal ko bg parking kat aku pg tadi... 
even aku pelik sangat ngn ko..aku mg terdesak na parking tuh pooonn..
dah ar mai lambat kelas awal pagi pon da start...

mmmmm... 

Chuppa Chup !

Sunday, 11 September 2011

u need to change !

miawww,miawww,miaww

assalamualaikum suma....
sbnarnya otak aku mang x tao na tulis ape....
aku sedih ar jugak bila ckgu Zul (pk 1)ckap
"asyik2 saya nmpak muka Cik Roosaimah je naik atas pentas bace"
"inggeris pon dya bahasa melayu pon dya"
"saya nak tengok muka org lain arr jugak"
bg korang myB korang x sdih laa.. 
myB coz mnat aku lam bidang2 cm nie...
coz nie ja 1 cara tok aku cari kekuatan dalaman aku sejauh mana aku boleh yakin ngn diri aku sendiri ..

oke ... the next one yg buat aku sedih ..
tengah pull on aku sembang ngn sara...
dan bincang soalan trial Fizik..
cikgu pah my bg Gred baru....
mmg bunyi cm best ttg gred lulus start dari 30..
oke kiranya kimia aku Lulus ...
terok bebenor keputusan aku annn...

tapi yang aku sdih ..
to get A+ u need to scre 90+++
and for A- u ,must get  75...
sedih sangat !
coz all of 5 sub i get  A-  turn to B+...
thats mean i have get no A
bm n pis i didnt sure about that ...

cerita sdih lagi...pensil aku...
hampa tao apa itu pensil ???
tao???
telah masok kedalam mulut shoki !!
dan aku p bau tnpa mengetahui nya..
ahhh ! damn !
even shoki ckap 
"wei,rosa aku da lap la"
(backgrnd sara n shoki gelak)
aku ttp sedih ..
pensil tu ibarat usus besar aku tao x ???
bg aku yang suka makan niee
usus besar tersangat-sangat-sangat lah penting tao???
tanpa usus besar cm na aku na ........(sambung sndr )

-3 cite sdih +1 citer yg mengembirakan aku....
add mathe dapat credit !
fuhh ! bioor btoi ko  rosa !
1st time lam hidup aku koot !
(aku bukan na wat pandai kot nieeyh,aku cumaa na shre kegembiraan aku)

** dan dalam sedar aku telah rasa aku patut lakukan sesuatu lam hidup aku ....
kerana SPM penentu hidup aku 
 syarat tok masok metrik
bm-c,bi-c,mhte-c,addmathe-d- subject sains-c

rosa bangunlaa dr mmpi2 lena mu..u need to change !
yeaah !! betukar (jadi supergirl dah aku nieey)
(ayt x ley blah)

kawan aku ....
sedarkan aku keee...bila aku lalai ngn pelajaran..
dan aku nasihat kan diri aku sndri dan rakan2 yg na berperang 
lao ckgu cakap jgn on9 dah
ya itu aku akan buat sebulan tok menumpukan kpd peksa
cm aku buat tok trial...
tp aku tengok2 member aku yg laen cm relexx sgt ... 
na berso-sial dilaman fb mahupun blogger @ sykpe tu bole ..
tapi kurangkan ya rosa,,
ya sarah....
jom study ! even aku sbnarnya bru slsai ..
sblum aku menghapdate blog

*the last one:
tok kawan-kawan aku yg tengah dan akan  berperang tok trial
GOOD LUCK ehhh!
kalau korang betoi3 berusaha kejayaan pasti ko akan dapat yg akan mengembirakan mak n ayah korang
even setiap kali result kuar mak aku akan tanya "result cm tu leh masook u tak??"
mak , for ya ! i will try my best to get what i want ..
(aku sdh tulis entry niee)

oke !
soya-sedapp dimakan begitu saja !(entry istimewa tok abg sarah !)

  Chuppa Chup !!

$%#!&?<$ MAKAN *+-]';[./,

Salam....
haloo,halooo,halooo..
td kentut ,kentut lam kelas (farid bg tao ,, kesahihan crta x dapat diketahui)
(aku muhung ja)
okeh ! tu cita kat sekolah td !
p/s * aku mghamdep blog dengan bju sekolah x buka lagi , mandi??? dah pg td...
x-celi aku na cita sal cita smlam...
lao nasik kot ar basi..
tapi lao kngn lagi lama lg best kot 
(bole sengeh sorang2 nie)
merapu ko rosa ...
kmarin g umah tchr syikin ...
lawa oooo
tapi sory nah dah ada yg berpunya
picca dya x da..sbb dya cun sgt nt habis ar cun aku...
aku na bawak msok picca apa pon x tao..
x da picx yg lawa...
shoki ar nieey len kali p menutut dlu cra na ambik picca 
oke ????

hampa jgn pelik ngn muka2 pelik manusia d atas ...
sbb aku pon pelik ...

 seperti mana yg hampa suma tao ...
aku nie suka makan .
keja aku hari2 pun makan...
dok saja pon makan...
 p umah tchr pun makan ...
sedaaaaaaaaaaaap oo


nieyh tchr prepare....
aku na buat pgakuan berani mati nie 
sejujur-jujurnya laa kan ...mee kari nieyh mg sedaap gile laa...
meleleh kot...
tapi malu punya pasal x jadi den na tambah 
habaq p la kata kenyang 
** even shoki ngn sarah tao muka aku muka na tambah...
weyh sara ang jgn dok gelak kat aku laa.
ang pon sama laa..

aku asa post niey cm x lengkap ja lao x da muka aku n sarah 
1,2,3,4
cakkk !!

lam banyak2 picca yg shoki snap nie ja kot nmpak "cun"
even nie picca spontan aku n sara...

aktiviti makan x terhenti di sini ...
kami p umah shafiza pulak 
(x yah wt cekang cm knai laa)
makan lagi,
makan tok hidup,,
makan tok tambah berat badan ..
tapii aku x makan dahhhh...kenyang (bajet)
sara ja makan banyak !!

******* sorry lao post nie x best .. coz aku asa cm x best jugak myB sbb lambat hapdet kot !
oke2 len kali aku hamdep on time ya bebehhh !!
btw ..
"selamat hari raya ke 13"

Chuppa Chup

Friday, 9 September 2011

no point at all ! :)

salam ..
haloo3
pa khabaq suma...
aku na tulis natang pa x tao nieyh !
keh, the 1st 1 aq na ucap tima kasih kat KENTUT 
coz bg coklat yang kak anum bg kat dya kat kami ...
walaupun sebijik !!
btw aku na ucap tima kasih jugak ar kat kak anum ..
lao dya x bg kt mat oki...
msti mat oki pon x bg kat kami..
so, kak anum bg2 la coklat sll kat mat oki
supaya kentut selalu kongsi coklat ngn kami !!


rasa coklat nie pahit sikit lao korang makan cikit2..
lao na sedap korang sumbat je sebiji tu terus !! 
gagagaga...

then, aku na buat pengumuman tentang ahli baru !
fuhh ! xmalu na masok Geng kami !
(sbnarnya aku yang ajak)
 1,2,3,
ha nie dya ....

nie dya 
mat alif..
nie kes jeles kat kekasih Gelap kami ar nie(kentut)
okela2 
aku tima... tapi lain kali jgn lupa bayar yuran oke !
dan tok mat oki !
kamo suda ada geng sejantina kamo maaa..

at the end ini saja yang aku na tulis tok tengah hari ini ...
makan suda kenyang kat umah cikgu Hafiz tadi... 
thanx cikgu !
sedapx lorh nasik ayam td...
ingat na bungkus ja mee  tadi 
disebabkan malu yang menebal.. 
dan geng2 uk pesan
" wei,rosa ingat sama kat orang2 kat gaza"
jadi x jadi ar aku na bedal mee td !

"perut kenyang ,hati senang , mata kuyu "
jom tido !

krokh,krokh,krokh...

Chuppa Chup !

Thursday, 8 September 2011

Raya kan sebulan ! so, lex luuu

halo suma!
Assalamualaikum !
yeee !! esok cuti , esok kan JUMAAT 
ko dok peneng
shuhh,shuhh,
g stdy  ! esok sekolah kan...
hah,TAK !
jangan na muhong laa..

xceli..kat sekolah td da sambutan hari raya !
nah , korang layan dlu..
ko kentut jangan jeles2 nah !
dasar x sedar diri...nak SPM pon keja nak men bola ja...

aku n sarah ,

picca aku dan sarah mg SEMAK kat blog aku dan blog sarah !
korang sabar jela...


korang nmpak x ikan2 dok melompat kat kolam tuh ???
lao x nmpak ...
aku x tao2 ha,ha,ha, aku x tao


 tengok2 aku dan sarah lagi...
wahai Sarah apa la ko jampi kat aku supaya berdempek ngn ko 24jam 
ngn mak aku pon x cm nie tao...
mak aku pon da smakin pelik ngn aku...
 demi na memuaskan hati korang yang menyampah tengok muka sarah 
aku sajikan GENG PURPLE tok korang tengok je tao


cakk !!!


 disebabkan aku x de boyprenz maka aku PINJAM boyprenz orang 
yang pakai bju sama wana ngn aku !! 
apa2 pon  bole laa...


actually , i love this picca !
walaupun ada lagi muka sarah !
nak buat cm na dah dia bff aku...korang tahan mata ja ek !


da nma pun STUDENT lagi 
aku letak kan picca aku ngn PRINCIPLE aku !
pengetua sek hampa cm nie x ???

sebenarnya banyak lagi picca yg aku na letak ...  tapi  cukuplah !
dan aku juga na buat pengakuan JUJUR ! even nie adalah sambutan hari raya 2011
bagi manusia2 yang perasan nieyh adalah bju raya aku  taon lepas..

p/s * aku hanya menghargai cadangan sarah 
walaupun da org dengki aku pakai baju PURPLE
fuhh ! apa aku kisah ngn komen ko !

and the last one


aku sajikan korang soto umah sarah tadi...
sedapppppppppppppp ooo..
meleleh gak ar 
*** pengakuan jujur nieyh walaupun piki 10 kali jugak na tulis atau tidak !
aku tambah 2 kali !!
nieyh aku sayang kat ko ngn ibu  ko nieyh sara
dan tak lupa jgak kat abg sarah , Arif ! yg memberi kata2 semangat supaya aku jgn malu2 tok menambah !
cayalah sama lu bro !! 
(walaupun aku tao dia perli terokk )

oke ...
Chuppa Chup !!